Sommige mensen kunnen hun hele vakantie genieten van niks doen. Lekker aan het zwembad of op het strand liggen met een boekje erbij geeft hen het ultieme vakantiegevoel. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd. Zo zijn er ook genoeg mensen die nauwelijks stil kunnen zitten. Ben jij ook zo’n iemand? Dan zoek je vast en zeker geen zonvakantie, maar een avontuurlijke vakantie. Het vinden van een actieve, avontuurlijke vakantie is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Lukt het jou ook niet om wat geschikts te vinden? Wij hebben het één en ander voor je uitgezocht, zodat je alvast wat  inspiratie op kunt doen!

Kies voor een natuurrijke omgeving

Mag jij er tijdens jouw vakantie graag op uit trekken? Dan doe je er goed aan te kiezen voor een bestemming in een natuurrijke omgeving. Hier kun je namelijk bijzonder actief bezig zijn. Dit is zeker het geval wanneer het er ook nog eens bergachtig is. In een natuurrijke omgeving met bergen kun je bijvoorbeeld heel goed wandelen of fietsen. Ook kun je er vaak talloze andere activiteiten doen, zoals raften of abseilen. Kortom: dergelijke bestemmingen zijn gemaakt voor de actieve vakantiegangers!

Is het niet te warm in een land?

Een vakantieland met hoge temperaturen leent zich niet bepaald voor een actieve vakantie. Zo is het in pakweg Turkije bijvoorbeeld in de zomermaanden veel te warm om actief bezig te zijn. Wanneer jij een actieve vakantie wilt, doe je er dus goed aan om naar het klimaat te kijken. Kies bij voorkeur voor een land waar het niet te warm is. Jij wilt immers niet beperkt worden door de hitte, want dan kun je alsnog geen actieve vakantie beleven.

Wateractiviteiten

Ga jij toch naar een warm land op vakantie? Dan wil dit natuurlijk nog niet zeggen dat jij hier helemaal niet actief kunt zijn. Op het land is het mogelijk te warm, maar je kunt ook actief zijn op of in het water. Zo kun je bijvoorbeeld een waterscooter huren of gaan varen met een kano. Ook is het in warme landen vaak mogelijk om te raften op een wilde rivier. Ben jij een sportief iemand? Dan moet je zeker ook eens proberen te surfen. En niet te vergeten: duiken is ook een aanrader voor mensen die houden van een actieve vakantie in een warm land.

Een avontuurlijke dag beleven in Amsterdam

Niet iedereen gaat op vakantie in het buitenland. Voor sommige mensen bestaat hun vakantie uit een weekendje of dagje weg naar Amsterdam. Hier kun je echter ook prima actief bezig zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een fiets huren in Amsterdam om de stad te verkennen. Ook kun je te voet een Amsterdam City trip maken. Kortom: onze hoofdstad leent zich ook prima voor een actieve vakantie!

6 reacties

Brenda S. · juni 21, 2018 op 4:42 am

Ik ben echt verknocht geraakt aan avontuurlijke vakanties. Ga zelf bijvoorbeeld elk jaar naar de Ardennen. Dit ligt best wel dichtbij en toch kun je er avontuurlijk bezig zijn. De fiets en wandelschoenen gaan dan ook altijd mee. Bovendien heb je hier heel veel andere actieve activiteiten!

Lisanne Wijers · juli 11, 2018 op 4:40 am

Ik ben al de nodige jaren op een avontuurlijke vakantie geweest binnen Europa. Heb bijvoorbeeld de Ardennen, Alpen en Pyreneeën al gezien. Nu wil ik echter eens wat verder kijken. Heeft iemand nog leuke, avontuurlijke vakantiebestemmingen buiten Europa? Ik houd me graag aanbevolen voor tips.

Ricardo Klipper · augustus 17, 2018 op 4:41 am

Waarom zou je geen actieve vakantie kunnen hebben in een warm land? Mijns inziens kan dit gewoon, al is het maar net hoe je jezelf hierop instelt. Wanneer je het te warm vindt, zijn wateractiviteiten natuurlijk een prima alternatief. Je kunt in de meeste landen echter prima ’s ochtends wat ondernemen, want dan is het nog relatief koel.

Ilse Bosselaar · december 20, 2018 op 6:37 am

Ik was nogal aan het twijfelen over de volgende bestemming van mijn reis. Kon maar niets leuks vinden, totdat ik de informatie op deze site las. Heb op deze punten een aantal landen vergeleken en heb uiteindelijk voor Las Vegas gekozen. Ik vertrek komende maand hiernaartoe en blijf hier vervolgens 6 maanden. Uiteraard ga ik ook een aantal uitstapjes maken in de omgeving.

Arjan ten Kate · juli 15, 2019 op 3:20 am

Ik snap echt niet dat mensen voor hun plezier op een cruiseschip gaan zitten. Je zit dan de hele tijd vast en kunt maar weinig dingen doen. Ik ben persoonlijk voorstander van een actieve vakantie in bijvoorbeeld de natuur. Mij zul je daarom ook niet op een cruiseschip aantreffen. Dat stilzitten is namelijk helemaal niets voor mij!

Frederique v/d W. · augustus 21, 2019 op 8:58 am

Ben ik de enige die niet zo goed begrijpt waarom een dergelijk artikel als hierboven op deze site staat? Ik zou een vakantie op een cruiseschip nou niet echt bestempelen als een vakantie voor actieve mensen. Je bent namelijk grotendeels aan boord van een schip en kunt dus niet heel veel actieve dingen doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *