Vroeger kozen veel mensen er nog voor om op vakantie te gaan in eigen land. Heel af en toe trok men de grens over richting België, Duitsland of Luxemburg, maar dan hield het wel op. Tegenwoordig reizen Nederlanders de hele wereld over. Dit doen zijn niet alleen per auto, maar ook met het vliegtuig of zelfs per cruiseschip. Met zo’n cruiseschip kun jij echter niet overal komen en dat is met een vliegtuig wel het geval. De meeste Nederlanders stappen dan ook op het vliegtuig wanneer zij naar het buitenland gaan. Heb jij binnenkort een paar dagen of zelfs weken vrijaf? Dan zoek je mogelijk nog een bestemming om naartoe te gaan. Moet het een toeristische trekpleister zijn? Dan is Rome zeker de moeite waard!

Rome


Dé toeristische attractie van Italië

Rome is de hoofdstad van Italië, dat wist jij ongetwijfeld al. Wist je echter ook dat de stad al eeuwenoud is? Zo was Rome één van de centrale plaatsen tijdens de Romeinse tijd. Er werd dan ook al in een vroeg stadium van alles gebouwd. Het merendeel van deze bouwwerken is door de eeuwen heen gesneuveld, maar er zijn ook heel wat gebouwen overeind gebleven. Dit maakt ook dat Rome dé toeristische attractie in Italië is. Als toerist kun jij je prima een aantal dagen vermaken in de hoofdstad van Italië. Zo kun jij bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Colosseum. En als je dan toch in Rome bent moet je natuurlijk ook even langsgaan in Vaticaanstad. Deze onafhankelijke staat wordt namelijk geheel omsloten door Rome.


Tickets Vaticaan en Colosseum

Tijdens de voorbereiding van jouw tripje naar Rome besluit je vast en zeker dat jij het Colosseum en het Vaticaan wilt bezoeken. Niet gek ook, want dit zijn misschien wel de twee grootste toeristische trekpleisters van Rome. Het zou zonde zijn wanneer jij deze bezienswaardigheden niet bezoekt als je in de hoofdstad van Italië verblijft. Er is echter één probleem: het is namelijk ontzettend druk bij deze attracties. Vaak staan er hordes mensen in de rij, waardoor jij soms wel uren moet wachten voordat jij de bezienswaardigheid eindelijk kunt betreden. Hier zit je ongetwijfeld niet op te wachten. Om dit te voorkomen kun jij voor vertrek al tickets Vaticaan en Colosseum kopen. Op deze manier kun je de wachtrij vaak overslaan en heb je meer tijd om Rome te ontdekken. Bijkomend voordeel van tickets Vaticaan en Colosseum vooraf kopen is dat je makkelijk geld kunt besparen. Jij ziet namelijk direct hoeveel geld de verschillende aanbieders vragen voor de tickets. Door jouw tickets vooraf te kopen kun je dus ook nog eens goedkoop naar het Vaticaan en Colosseum.

new york
Rome al gezien? Kies voor New York!

Ben jij al eens eerder in Rome geweest? Dan heb je het Vaticaan en Colosseum ongetwijfeld al gezien. Je kunt er nogmaals heen gaan, maar niet alle mensen vinden dit leuk. Geldt dit ook voor jou? Dan zoek je mogelijk een andere bestemming. Kies in dat geval voor New York. In de grootste stad van de Verenigde Staten barst het namelijk van de bezienswaardigheden. New York is weliswaar een stukje verder vliegen dan Rome, maar het is zeker de moeite waard. Ook bij een tripje naar New York raden wij jou overigens aan van tevoren alvast een aantal zaken te regelen. Je kunt namelijk ook al tickets kopen voor de verschillende bezienswaardigheden in New York, zelfs als je nog in Nederland bent. Jij bespaart zo toch al snel tientallen euro’s. En dat is een leuke bijkomstigheid, want een bezoek aan New York is niet bepaald goedkoop!

1 reactie

Jeffrey Boonstra · december 10, 2019 op 8:20 am

Het toeval wil dat ik volgende maand naar Rome ga, waardoor ik de informatie uit het bovenstaande artikel zeer goed kan gebruiken. Wist natuurlijk wel dat het Colosseum in Rome stond, maar was bijvoorbeeld niet op de hoogte van het feit dat Vaticaanstad hier ook ligt. Een bezoekje aan Vaticaanstad staat nu ook zeker op de planning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *