Ga jij binnenkort op vakantie? Dan wil je natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. Met de komst van de smartphone is dit natuurlijk een stuk makkelijker geworden. Waarom? Omdat er allerlei handige apps zijn die jou helpen met bepaalden zaken tijdens jouw vakantie. Om ervoor te zorgen dat jij tijdens jouw vakantie niet voor verrassingen komt te staan, hebben wij hier vijf apps op een rijtje gezet die jij echt moet hebben wanneer je op vakantie gaat!

1. PackPoint

Voor je op vakantie gaat, moet jij je koffer inpakken. Dit lijkt een stuk makkelijker dan het is. Zo vergeten heel veel mensen bijvoorbeeld dingen in te pakken. Met PackPoint is dit verleden tijd. Deze app helpt jou namelijk bij het maken van een inpaklijstje. In de app geef je aan wanneer je weg gaat en waar je heen reist. Ook geef je aan wat je allemaal van plan bent om te doen. De app stelt vervolgens een lijstje samen. Met PackPoint vergeet jij dus nooit meer iets.

2. XE Currency

Heeft het land van bestemming een andere munteenheid dan de euro? Dan mag XE Currency niet ontbreken op jouw smartphone. Met deze app kun je altijd de wisselkoersen van de verschillende valuta bekijken. Ook kun je snel omrekenen wat een bepaald product in euro’s kost. Zo voorkom jij dat je iets koopt voor een veel te hoge prijs.

3. Uber

In Nederland is dit verboden, maar in het buitenland wordt Uber heel veel gebruikt. De Uber-app mag dan ook niet ontbreken op jouw telefoon wanneer je naar het buitenland gaat. Met deze app kun jij makkelijk, snel en goedkoop een taxi bestellen.

4. Google Trips

Wil jij leuke dingen doen tijdens je vakantie? Download dan de app Google Trips. Op deze manier mis je geen bezienswaardigheden of activiteiten meer op jouw vakantiebestemming. Je vult in de app simpelweg je bestemming in en vervolgens krijg je direct een overzicht met wat er allemaal te doen is.

5. Lonely Planet Guides

De app van Lonely Planet Guides helpt jou om een vakantiestad te verkennen. In de app kun jij namelijk zoeken naar de stad waar jij bent en hier vervolgens een gids van downloaden. Jij kunt dus definitief gedag zeggen tegen de papieren kaart wanneer je deze app hebt!

Handige apps voor dagje weg naar Amsterdam

Ga jij een dagje weg naar Amsterdam? Dan kunnen apps als Google Trips en Lonely Planet ook zeker van pas komen. Echter weet jij zelf waarschijnlijk ook wel waar Madame Tussaud zich bevindt of waar je fietsen kunt huren in Amsterdam. Weet je niet waar de hotels in Amsterdam zitten? Dan kunnen deze apps zeker van waarde zijn voor jou!

7 reacties

Max Hollema · juni 24, 2018 op 4:27 am

Ik vind het echt onwijs jammer dat Uber in Nederland verboden is. Ben al meerdere malen in het buitenland geweest en gebruik deze app daar vrijwel altijd. Het is hartstikke handig. Je bestelt makkelijk en snel een taxi en er staat binnen de kortste keren een auto voor je deur. Bovendien zijn de kosten ook nog eens veel lager dan in een gewone taxi.

Loes G. · juli 5, 2018 op 4:27 am

Ik ga vrijwel ieder jaar naar Turkije op vakantie. Aangezien ze hier met de Lira betalen en niet met de euro, ben je dus constant aan het omrekenen. Hartstikke lastig en het kost bovendien veel tijd. Komende vakantie dus XE Currency maar eens gebruiken. In ieder geval alvast bedankt voor de tip.

Leon de Winter · augustus 25, 2018 op 4:26 am

Geweldig, die apps. Ben met name ontzettend te spreken over PackPoint. Vergat iedere vakantie wel weer het nodige mee te nemen, maar met deze app is dat echt verleden tijd. Je geeft je bestemming aan en wat je gaat doen en de app toont vervolgens een lijstje met spullen die je absoluut niet mag vergeten. Super handig!

Joshua Krabs · november 13, 2018 op 1:35 pm

Niet al te lang geleden voor het eerste een grote reis gemaakt. Was helemaal alleen en dat is natuurlijk wel een beetje spannend. Gelukkig kwam ik voor vertrek op deze site terecht. De apps die genoemd worden, heb ik stuk voor stuk heel goed kunnen gebruiken tijdens mijn reis. Kan ze iedereen dan ook aanraden!

Amber P. · januari 16, 2019 op 9:04 am

Helden zijn jullie! Ik ga binnenkort op reis en dit was precies wat ik nodig had. Dankzij deze apps heb ik er alle vertrouwen in dat mijn reis helemaal goed komt. Nu is het alleen te hopen dat ik in de Braziliaanse jungle nog een beetje bereik heb, maar dat komt vast goed!

Eline Pater · april 8, 2019 op 2:55 pm

De apps die genoemd zijn, zijn in mijn ogen inderdaad onmisbaar wanneer je op reis gaat. Alleen vraag ik mij sterk af wat je er op een cruise aan hebt. Je bent immers aan boord van een schip en hoeft bijvoorbeeld geen taxi te regelen. Kan iemand mij uitleggen wat je met deze apps moet wanneer je op cruisevakantie gaat?

Julie Sanders · oktober 16, 2019 op 1:26 pm

Wauw, zo blij dat ik op deze site terecht ben gekomen! Ik ga binnenkort namelijk helemaal alleen een reis maken. Best spannend natuurlijk en zocht dan ook nog een aantal hulpmiddelen. Heb de genoemde vijf apps direct allemaal gedownload. Deze moeten mij vast en zeker helpen om mijn reis nog mooier te maken, bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *