Heb jij recent jouw eerste vakantiecruise geboekt? Dan weet je mogelijk niet goed wat jou precies te wachten staat. Je weet ongetwijfeld dat er veel luxe aan boord is van onze cruiseschepen, maar wat precies is jou vast nog niet helemaal duidelijk. Dit maakt het ook lastig om de spullen voor jouw vakantie in te pakken. Ook zijn er genoeg mensen die fouten maken bij hun eerste vakantiecruise. Dit wil jij natuurlijk voorkomen. Dat komt goed uit, want wij hebben in deze tekst vijf tips op een rijtje gezet voor jouw eerste vakantiecruise.

1. Neem niet teveel bagage mee

Bij een cruiseschip geldt vaak geen bagagelimiet. Wanneer jij op een vakantiecruise gaat, kun je dus lekker veel meenemen. Dit is echter ook een gevaar. Waarom? Omdat jij al snel te veel meeneemt. Op zich geen probleem, maar het is natuurlijk zonde als jij de helft van jouw kleding niet draagt. Neem dus niet onnodig veel bagage mee tijdens jouw eerste cruise.

2. Kijk niet alleen naar de prijs

Veel mensen letten bij het boeken van hun vakantiecruise enkel en alleen op de prijs van een cruise. Een goedkope cruise is natuurlijk aantrekkelijk, maar dit heeft ook zo zijn nadelen. Zo vind je bij een goedkope cruise bijvoorbeeld een stuk minder faciliteiten aan boord. Kijk daarom dan ook altijd naar wat je krijgt voor je geld.

3. Boek excursies van tevoren

Bezoek jij verschillende landen tijdens jouw vakantiecruise? Dan kun je hier vast en zeker verschillende excursies doen. Het is aan te raden om deze excursie van tevoren al te boeken. Waarom? Omdat je zeker weet dat je dan met de door jou gewenste excursie mee kunt.

4. Neem wat extra geld mee

Een vakantiecruise is vaak all inclusive. Veel mensen besteden dan ook hun volledige budget aan de vakantiecruise zelf. Zij houden echter geen rekening met onvoorziene kosten. Weet echter dat je aan boord van een cruiseschip vaak extra kosten maakt. Zo moet je bijvoorbeeld betalen voor internet, drankjes en activiteiten. Neem dus een extra zakcentje mee!

5. Oriënteer je bij een reisbureau in Amsterdam

Wil jij geen fout maken bij het boeken van jouw eerste vakantiecruise? Neem dan eens een kijkje bij een reisbureau. In Amsterdam vind je talloze reisbureaus die een vakantiecruise aanbieden. Is onze hoofdstad echter wat ver weg? Dan kun je het prima combineren met een dagje weg naar Amsterdam. Op deze manier heb jij genoeg tijd en kun je zelfs meerdere reisbureaus bezoeken. Zo krijg je natuurlijk altijd voldoende informatie over jouw eerste vakantiecruise. Daarnaast kun je tussendoor wat leuke dingen doen. Denk bijvoorbeeld eens aan een fiets huren in Amsterdam of een rondvaart in Amsterdam om de stad te verkennen.

3 reacties

Omar A. · juni 1, 2018 op 4:21 am

Onwijs bedankt voor deze tips. Met name de tip over het enkel kijken naar de prijs heb ik in acht genomen. Sommige cruiseschepen bieden voordelige cruises aan, maar je krijgt dan maar weinig waar voor je geld. En daar was ik echt niet naar op zoek. Heb dus een vakantiecruise bij dit Nederlandse cruiseschip geboekt.

Wilfred Berg · juli 15, 2018 op 4:23 am

Pijnlijk verrast toen onze vakantiecruise eindelijk begon. Wij dachten namelijk dat alles inclusief was, maar dat was dus niet het geval. Bleek dat we bijvoorbeeld nog moesten betalen voor een aantal zaken aan boord, waaronder de drankjes. Gelukkig konden we het op rekening laten zetten en achteraf betalen.

Berry Jongsma · augustus 1, 2018 op 4:24 am

Op het internet worden zo ontzettende veel vakantiecruises aangeboden. Dit maakte het voor mij enorm lastig om een geschikte aanbieder te vinden. Ben naar een reisbureau in Amsterdam gegaan en kwam toen uit bij dit Nederlandse cruiseschip. Vertrek binnenkort en ben erg benieuwd of het aan mijn verwachtingen voldoet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *